Desszertek

A San Sebastian sajttortát, más néven baszk sajttortát vagy La Viña sajttortát a baszkföldi San Sebastian városában találta fel Santiago Rivera a La Viña étterem séfje, 1990-ben. A baszk sajttorta egy iszonyatosan krémes állagú sajttorta, amely szinte szétolvad a szádban! A hagyományos sajttortával ellentétben nincs kekszes alapja, és nagyon magas hőmérsékleten viszonylag rövid ideig kell […]
Hozzávalók: Tészta: Vaníliakrém: Első lépésben egy nagy tálban összekeverjük a liszteket, a sót, az élesztőt és a porcukrot. A laktózmentes #MagicMilk vajat egy nagy lyukú reszelőn át belereszeljük, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékben, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat és a laktózmentes tejet. Először csak 180 ml tejjel kezdjünk, és apránként adjuk hozzá a többit, ha szükséges. Dagasszuk […]
Hozzávalók: Meggyes zselé: Krém: Csoki ganache: Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk az édesítővel. Hozzákeverjük a száraz összetevőket. Egy kevés fehérjehabbal lazítjuk, majd a maradék fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A meggyes zseléhez a meggyet egy pici vízzel és az édesítővel felforraljuk, […]
Hozzávalók: a tetejére: Elkészítése: A kávét elkészítjük, kihűtjük. Egy nagyobb méretű poharat megtöltünk jégkockával, ráöntjük a kávét, majd felöntjük tejjel. A tetejét tejszínhabbal és kakaóbab törettel díszítjük. recept és kép: http://www.desszertszoba.hu/
Hozzávalók: a tetejére: Elkészítése: A joghurtot összekeverjük az édesítőszerrel, és egy kb. 20 x 22 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Megszórjuk a tetejét gyümölccsel és granolával, majd mélyhűtőben keményre fagyasztjuk. Kisebb darabokra vágva tálaljuk. recept és kép: http://www.desszertszoba.hu/
Hozzávalók az áfonyás szószhoz: a fagylalthoz: a tetejére: Elkészítése: Az áfonyás szószhoz az áfonyát és az édesítőszert összekeverjük, és addig forraljuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön. A keményítőt elkeverjük a vízzel, és a gyümölcshöz adjuk. Forralunk rajta egyet, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük az édesítőszerrel és […]
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához az alaphoz: a krémhez: a tetejére: Elkészítése: A kekszet késes aprítóban megdaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és belenyomkodjuk a kekszmorzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A barackot meghámozzuk, húsát felkockázzuk. Egy kis lábasban 3-4 evőkanál joghurtot, az édesítőszert és a zselatint elvegyítjük, majd addig […]
Hozzávalók Elkészítése: A megtisztított, kimagozott gyümölcsöt turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a kefirt, a citromlét, az édesítőszert és összeturmixoljuk. Tipp: nyáron tegyük 1 órára hűtőbe mielőtt tálaljuk recept és kép: Desszert szoba
Hozzávalók (8-10 nagy kekszhez): 180 g süteményliszt180 g búza finomliszt8 g étkezési keményítő¾ tk. szódabikarbóna (=3,7 g)½ tk. só225 g Magic Milk laktózmentes vaj200 g barna cukor100 g cukor2 db tojás250 g étcsoki (apróra vágva)180 g dió (apróra vágva) Elkészítés: Első lépésként a mogyorókrémből halmokat formázunk egy tálcára és fagyasztóba tesszük. Egy nagy tálban összekeverjük […]
Cukrászkovásszal készült, ennek köszönhetően még másnap is nagyon finom, puha. Én most mazsolával turbóztam fel, de anélkül is zseniális, ha nem szeretitek a mazsolát. Helyette használhattok apróra vágott csokit is akár! Hozzávalók (két kalácshoz): Kovász: A kovászt a teljes anyagmennyiségből vesszük le!!!! Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben 22-32 perc Mérjük ki a hozzávalókat külön-külön tálakba, […]