karakter

A Magic Milk története

A Magic Milk története

karakter

Magyarországon elsőként a váci Naszálytej Zrt. készített fogyasztóinak laktózmentes tejet, amelynek 100 grammjában 0,1 grammnál is kisebb a tejcukor mennyisége. Ezt a fejlesztést egy, a cégen belül született magyar szabadalom tette lehetővé.

A Magic Milk márka 1995-ben január elején indult útjára! A váci Naszálytej Kft. ezzel a márkanévvel ultrapasztőrözött laktózmentes tej előállítását és forgalmazását kezdte meg, hogy tejcukorérzékenyek is tudjanak tejet fogyasztani. A dobozos tejből először napi 10 ezer liternyit szállítottak a kereskedelemnek, később laktózmentes gyümölcsjoghurtot, kakaót és pudingot is. A termékeket a Naszálytej német partnerének laboratóriumában kísérletezték ki.
Fülöp Árpád, az akkori ügyvezető így nyilatkozott: „Még a kezdetek kezdetén felvettük a kapcsolatot a németországi G. C. Hahn Co. adalékanyagot gyártó és forgalmazó céggel, aki rendelkezésre bocsátja laboratóriumát, ahol egy-egy új terméket 10 literes mennyiségben is elő lehet állítani.”


A Naszálytej Zrt. maga 1992. január 1-jén alakult akkor még Kft. formájában, a Közép-Magyarországi Tejipari Vállalat váci gyárának privatizációja útján. 1994-ben már 1,5 milliárd forint volt az éves árbevétele.

Azóta a cég folyamatosan bővítette a laktózmentes tejtermék családot, így ma már a tej mellett habtejszín, túró, túródesszert, kaukázusi kefir, görögjoghurt, különféle ízesítésű joghurtok, tejföl, vajkrém, sőt, jegeskávé és madártej is megtalálható a kínálatban.