Hozzávalók: Az átszitált lisztet, porcukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük. Ezt követően belereszeljük a jéghideg vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. (Mintha kezet mosnánk olyan mozdulatokkal dolgozzunk, így a leggyorsabb) Ezt követően adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a tejben elkevert élesztőt. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. (Géppel kb. 10-15 perc). Ha hártyásra ki tudjuk […]
A San Sebastian sajttortát, más néven baszk sajttortát vagy La Viña sajttortát a baszkföldi San Sebastian városában találta fel Santiago Rivera a La Viña étterem séfje, 1990-ben. A baszk sajttorta egy iszonyatosan krémes állagú sajttorta, amely szinte szétolvad a szádban! A hagyományos sajttortával ellentétben nincs kekszes alapja, és nagyon magas hőmérsékleten viszonylag rövid ideig kell […]
Hozzávalók: Tészta: Vaníliakrém: Első lépésben egy nagy tálban összekeverjük a liszteket, a sót, az élesztőt és a porcukrot. A laktózmentes #MagicMilk vajat egy nagy lyukú reszelőn át belereszeljük, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékben, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat és a laktózmentes tejet. Először csak 180 ml tejjel kezdjünk, és apránként adjuk hozzá a többit, ha szükséges. Dagasszuk […]
Hozzávalók: Meggyes zselé: Krém: Csoki ganache: Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk az édesítővel. Hozzákeverjük a száraz összetevőket. Egy kevés fehérjehabbal lazítjuk, majd a maradék fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A meggyes zseléhez a meggyet egy pici vízzel és az édesítővel felforraljuk, […]
Hozzávalók: a tetejére: Elkészítése: A kávét elkészítjük, kihűtjük. Egy nagyobb méretű poharat megtöltünk jégkockával, ráöntjük a kávét, majd felöntjük tejjel. A tetejét tejszínhabbal és kakaóbab törettel díszítjük. recept és kép: http://www.desszertszoba.hu/
Hozzávalók: a tetejére: Elkészítése: A joghurtot összekeverjük az édesítőszerrel, és egy kb. 20 x 22 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Megszórjuk a tetejét gyümölccsel és granolával, majd mélyhűtőben keményre fagyasztjuk. Kisebb darabokra vágva tálaljuk. recept és kép: http://www.desszertszoba.hu/
Hozzávalók az áfonyás szószhoz: a fagylalthoz: a tetejére: Elkészítése: Az áfonyás szószhoz az áfonyát és az édesítőszert összekeverjük, és addig forraljuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön. A keményítőt elkeverjük a vízzel, és a gyümölcshöz adjuk. Forralunk rajta egyet, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük az édesítőszerrel és […]
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához az alaphoz: a krémhez: a tetejére: Elkészítése: A kekszet késes aprítóban megdaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és belenyomkodjuk a kekszmorzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A barackot meghámozzuk, húsát felkockázzuk. Egy kis lábasban 3-4 evőkanál joghurtot, az édesítőszert és a zselatint elvegyítjük, majd addig […]
Hozzávalók Elkészítése: A megtisztított, kimagozott gyümölcsöt turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a kefirt, a citromlét, az édesítőszert és összeturmixoljuk. Tipp: nyáron tegyük 1 órára hűtőbe mielőtt tálaljuk recept és kép: Desszert szoba
Hozzávalók (8-10 nagy kekszhez): 180 g süteményliszt180 g búza finomliszt8 g étkezési keményítő¾ tk. szódabikarbóna (=3,7 g)½ tk. só225 g Magic Milk laktózmentes vaj200 g barna cukor100 g cukor2 db tojás250 g étcsoki (apróra vágva)180 g dió (apróra vágva) Elkészítés: Első lépésként a mogyorókrémből halmokat formázunk egy tálcára és fagyasztóba tesszük. Egy nagy tálban összekeverjük […]
Az oldalon cookie-kat használunk. Ezen fájlok szükségesek az oldal működéséhez, a felhasználóról nem tárolnak személyes információkat. További információElfogadom
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.