Bakos Andrea, az Örömkonyha bloggerének receptje
www.oromkonyha.hu
Hozzávalók:
- 8 szem paradicsom
- 360 g laktózmentes túró
- 150 g laktózmentes tejföl
- 150 g laktózmentes natúr joghurt
- 2 fej vöröshagyma
- só, bors, fokhagymakrém
- 1 tk (5 g) aprított chili
- 1 csokor apróra vágott kapor
Elkészítése:
A túrót egy mély tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, valamint az apróra vágott vöröshagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma krémmel, az apróra vágott chilivel. Végül belekeverjük az apróra vágott kaprot.
A paradicsom tetejét levágjuk (a száras fele legyen alul, hogy megálljon), és megtöltjük a túró töltelékkel. 1-2 órán át a hűtőben hűlni hagyjuk, ezalatt az ízek is összeérnek, de akár már előző nap is elkészíthetjük.