Joghurtos-citromos padlizsánkrém


Hozzávalók:

  • 2 db nagy padlizsán
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl Magic Milk laktózmentes joghurt
  • Só, bors
  • Citromgerezd

Elkészítése:

A padlizsánokat gázláng felett vagy a sütőben a grill alatt megsütjük, míg a héjuk kissé megég, a húsuk pedig krémesre puhul. Műanyag zacskóba tesszük pár percre, hogy a bőrük fellazuljon, majd meghámozzuk. Feldaraboljuk a padlizsánokat, egy edénybe tesszük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével és a zúzott fokhagymával, pépesítjük, majd összekeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk. Citromgerezdekkel tálaljuk. Friss kenyeret vagy pitát adunk mellé.