Coleslaw krémesen, könnyedebben


Hozzávalók:Az öntethez:
50 dkg káposzta1,5 dl Magic Milk laktózmentes görög joghurt
2 szál sárgarépa1 evőkanál dijoni mustár
1 fej hagyma1 evőkanál méz (lehet eritrit vagy xilit is)
1 csapott teáskanál só1 evőkanál citromlé
3 evőkanál almaecetFrissen őrölt bors

Elkészítése:

A káposztát nagyon vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk, a répát és a hagymát megpucoljuk, a répát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát vékony szálakra vágjuk. Tálba tesszük, sózzuk, meglocsoljuk az almaecettel, összeforgatjuk, és 30 percet pihentetjük. Az öntethez a görög joghurtot, a dijoni mustárt, a mézzel, a citromlével és frissen őrölt borssal alaposan összekeverjük. A pihentetett zöldségeket alaposan kinyomkodjuk, majd összeforgatjuk az öntettel, és 30 percet pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Ízlés szerint köretként tálaljuk frissensültekhez, szendvicsbe téve vagy csak magában.