Hozzávalók: | Az öntethez: |
50 dkg káposzta | 1,5 dl Magic Milk laktózmentes görög joghurt |
2 szál sárgarépa | 1 evőkanál dijoni mustár |
1 fej hagyma | 1 evőkanál méz (lehet eritrit vagy xilit is) |
1 csapott teáskanál só | 1 evőkanál citromlé |
3 evőkanál almaecet | Frissen őrölt bors |
Elkészítése:
A káposztát nagyon vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk, a répát és a hagymát megpucoljuk, a répát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát vékony szálakra vágjuk. Tálba tesszük, sózzuk, meglocsoljuk az almaecettel, összeforgatjuk, és 30 percet pihentetjük. Az öntethez a görög joghurtot, a dijoni mustárt, a mézzel, a citromlével és frissen őrölt borssal alaposan összekeverjük. A pihentetett zöldségeket alaposan kinyomkodjuk, majd összeforgatjuk az öntettel, és 30 percet pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Ízlés szerint köretként tálaljuk frissensültekhez, szendvicsbe téve vagy csak magában.