Hozzávalók:
A tatárhoz: | A páchoz: | A kekszhez: |
2 db lazacfilé | 130 g só | 80 g rozsliszt |
30 g lila hagyma | 130 g cukor | 100 g liszt |
25 g kapribogyó | 1 db lime héja | 8 g keményítő |
10 g mustár | 1 db citrom héja | 70 g dió |
2 tk Worcester szósz | 2 szál kapor | 2 csipet só |
2 ek Magic Milk laktózmentes tejföl | 1 tk koriandermag | 100 g Magic Milk laktózmentes vaj |
½ db lime leve | 1 ek méz | |
1 db tojás |
Elkészítése:
A kekszhez a liszteket, a keményítőt, az aprított diót és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszúróval, kerek formával, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük. Egy tálban összekeverjük a sót, a cukrot, a lime- és citromhéjat, a kaprot és koriandermagot, majd betakarjuk vele a pisztrángot. 2 órát így hagyjuk, majd kivesszük a halat, lemossuk róla a ráragadt pácot, és szárazra töröljük. A halat lebőrözzük, és apróra vágjuk a hagymával és a kapribogyóval együtt. A többi hozzávalóval jól összekeverjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.