Zserbó


Hozzávalók:A töltelékhez:Tetejére:
150 g finomliszt300 g sárgabarack lekvár100 g étcsokoroládé
100 g teljes kiőrlésű liszt150 g darált dió1 tk. Magic Milk laktózmentes vaj
150 g Magic Milk laktózmentes vaj80 g eritrit 
80 g eritrit  
1 db tojás  
Fél csomag sütőpor  
0,5 dl Magic Milk laktózmentes tejföl  

Elkészítése:

A liszteket összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a laktózmentes vajjal, hozzáadjuk az édesítőt és a tojást. Összedolgozzuk a tésztát. Hozzáadjuk a laktózmentes tejfölt, négy részre osztjuk, és 20 percig pihentetjük.

Az első részből lisztezett deszkán téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítunk. Megkenjük a lekvár egyharmadával és megszórjuk az édesítővel kevert dió harmadával Ugyanebben a sorrendben következik még további 2 réteg. A tetejét megszurkáljuk villával és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd megfordítjuk. A mázhoz a csokoroládét vízgőz felett felolvasztjuk és adunk hozzá egy kiskanál laktózmentes vajat is. A mázat a kihűlt zserbóra öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük, ha a máz teljesen megszilárdult.

A recept kb. 35 db zserbóra elegendő, így 1 szelet zserbó tápanyagtartalma: 108 kcal, 2 gramm fehérje, 9 gramm szénhidrát, 7 gramm zsír

TIPP: A teljes kiőrlésű lisztnek köszönhetően a rosttartalom is növekszik, míg a természetes édesítő használatával, a kalóriamennyiséggel is spórolni tudunk. Laktózmentes és egészségtudatos recept. J