Hozzávalók: | A töltelékhez: | Tetejére: |
150 g finomliszt | 300 g sárgabarack lekvár | 100 g étcsokoroládé |
100 g teljes kiőrlésű liszt | 150 g darált dió | 1 tk. Magic Milk laktózmentes vaj |
150 g Magic Milk laktózmentes vaj | 80 g eritrit | |
80 g eritrit | ||
1 db tojás | ||
Fél csomag sütőpor | ||
0,5 dl Magic Milk laktózmentes tejföl |
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a laktózmentes vajjal, hozzáadjuk az édesítőt és a tojást. Összedolgozzuk a tésztát. Hozzáadjuk a laktózmentes tejfölt, négy részre osztjuk, és 20 percig pihentetjük.
Az első részből lisztezett deszkán téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítunk. Megkenjük a lekvár egyharmadával és megszórjuk az édesítővel kevert dió harmadával Ugyanebben a sorrendben következik még további 2 réteg. A tetejét megszurkáljuk villával és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd megfordítjuk. A mázhoz a csokoroládét vízgőz felett felolvasztjuk és adunk hozzá egy kiskanál laktózmentes vajat is. A mázat a kihűlt zserbóra öntjük és egyenletesen elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük, ha a máz teljesen megszilárdult.
A recept kb. 35 db zserbóra elegendő, így 1 szelet zserbó tápanyagtartalma: 108 kcal, 2 gramm fehérje, 9 gramm szénhidrát, 7 gramm zsír
TIPP: A teljes kiőrlésű lisztnek köszönhetően a rosttartalom is növekszik, míg a természetes édesítő használatával, a kalóriamennyiséggel is spórolni tudunk. Laktózmentes és egészségtudatos recept. J