Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 120 g porcukor
- 8 g só
- 100 g Magic Milk laktózmentes vaj
- 250 ml Magic Milk laktózmentes tej
- 40 g (2 db L-es méretű) tojás sárgája
- 28 g friss élesztő
- +20 g kakaópor és 4 ek. tej
Az átszitált lisztet, porcukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük. Ezt követően belereszeljük a jéghideg vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. (Mintha kezet mosnánk olyan mozdulatokkal dolgozzunk, így a leggyorsabb) Ezt követően adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd a tejben elkevert élesztőt. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. (Géppel kb. 10-15 perc). Ha hártyásra ki tudjuk húzni a tésztát anélkül hogy elszakadna, akkor jó.
A tésztát ezután a duplájára kelesztjük (nálam most egy éjszakát kelt a hűtőben és másnap reggel sütöttem.)
Ha megkelt a tészta akkor kicsit átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, és az egyik feléhez gyúrunk még 4 ek. tejet és 20 g cukrozatlan kakaóport. Konyharuhával letakarva ismét a duplájára (kb. 30-40 perc) kelesztjük.
Ezt követően kinyújtjuk először a kakaós tésztát, ezt félrerakjuk, és kinyújtjuk a másik tésztát is. A ’fehér’ tésztára helyezzük a kakaósat és feltekerjük mint egy bejglit. Kicsit megcsavarjuk, majd kuglóf formába helyezzük. (Ha nem szilikonos akkor előtte vajazzuk, lisztezzük ki!) Ismét hagyjuk a duplájára kelni (kb. 45 perc), majd 175 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Recept és kép: Reisz Daniella