Tejszínes sütőtökkrémleves gyömbérrel


Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök (1 közepes méretű)
  • 2 db sárgarépa
  • 2 dl Magic Milk laktózmentes főzőtejszín
  • 5 dl zöldség alaplé (vagy 1 db zöldségleveskocka vízzel)
  • 1 db póréhagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek Magic Milk laktózmentes vaj
  • Só ízlés szerint
  • 1 csipet fehér bors
  • Gyömbér, ízlés szerint (kb. 1 centi vastag, vagy 1 tk őrölt gyömbér)
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítése:

A zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott póréhagyma alsó, fehér részét. Erre rádobjuk a felkockázott és meghámozott répát és sütőtököt, megforgatjuk. Rácsurgatjuk a mézet, megszórjuk az őrölt, vagy reszelt friss gyömbérrel, majd kevergetve pirítjuk egy-két percig. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk. 10 perc főzés után felöntjük a laktózmentes tejszínnel, reszelünk bele szerecsendiót. A legjobb állag elérése érdekében érdemes,ha ebben a fázisban pont ellepi a lé a zöldséget. Még egyszer felforraljuk a levest, és ha minden teljesen puhává főtt, levesszük a tűzről, és bot mixerrel pépesítjük. Ízlés szerint utólag még sózhatjuk, borsozhatjuk.