Tejszínes-fehérboros gombakrémleves


Hozzávalók:

  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 50 dkg csiperkegomba
  • Só, bors
  • 1.2 dl Magic Milk laktózmentes habtejszín
  • 0.5 dl fehérbor

Elkészítése:

A szárított erdei gombát langyos vízbe áztatjuk. A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Beleforgatjuk a megtisztított, feldarabolt csiperkét a leszűrt erdei gombával együtt, és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a bort, néhány percig forraljuk, majd felöntjük 8 dl vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Ezután közepes lángon, lefedve 30 percig főzzük. A levest bot mixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Végül ismét megsózzuk és megborsozzuk. Egy kevés tejszínnel meglocsolva, továbbá némi borssal meghintve kínáljuk.