Tejszínes csirke tésztával


Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 2 ek Magic Milk laktózmentes vaj
  • Só ízlés szerint
  • Bors, ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 dkg Magic Milk laktózmentes vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 dl Magic Milk laktózmentes főzőtejszín
  • 2 kiskanál vegeta
  • 3-4 dl víz
  • Fettuccine tészta

Elkészítése:

A csirkemelleket 4 darabba vágjuk. A hús darabokat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymákat megpucoljuk, és finomra zúzzuk, az olívaolajt és a vajat összeolvasztjuk egy jó nagy lábosban. A húsokat oldalanként 3-4 perc alatt alaposan megpirítjuk, majd kivesszük őket a zsiradékból. Ezután a lábosba szórjuk a fokhagymát, és puhára fonnyasztjuk. A puha fokhagymát liszttel megszórjuk, felöntjük a borral, közben kevergetjük (óvatosan, a liszt könnyen csomósodik!). A lábost a tűzről levéve visszatesszük bele a húsdarabokat, és vegetával ízesítjük. Felöntjük vízzel úgy, hogy legalább háromnegyedig elfedje a húsokat. A vizes levet felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és a csirkét lefedve, puhára főzzük. Ha túl soknak tűnik a lé, elforralunk belőle, majd hozzáöntjük a tejszínt a szafthoz, és egyet rottyantva készre főzzük. A húst fettucine tésztával, vagy ízlés szerint tálaljuk.