karakter

Szilvalekváros kifli

Szilvalekváros kifli

karakter

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg puha laktózmentes vaj
  • 20 dkg laktózmentes Magic Milk tejföl

a töltelékhez:

  • 1 kis üveg cukormentes szilvalekvár

a kenéshez:

  • 1 tojás
  • a tálaláshoz:
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítése:

A kétféle lisztet a sóval és a sütőporral elvegyítjük. Hozzáadjuk az édesítőt, a tojássárgáját, a vajat, a tejfölt, és robotgéppel sima tésztává dolgozzuk. 4 egyforma gombócot formázunk belőle. Enyhén lisztezett munkalapon, egyenként 2-3 mm vastag körlappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. A szélesebb végükre 1-1 teáskanálnyi szilvalekvárt teszünk, majd innen kezdve mindet kifli formára feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük az elhabart tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt halványbarnára sütjük. Eritritporral meghintve tálaljuk. 

Tipp: Jól záródó dobozban sokáig tárolható  

recept és kép: http://www.desszertszoba.hu/