Hozzávalók:
a tésztához:
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 10 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 tojássárgája
- 10 dkg puha laktózmentes vaj
- 20 dkg laktózmentes Magic Milk tejföl
a töltelékhez:
- 1 kis üveg cukormentes szilvalekvár
a kenéshez:
- 1 tojás
- a tálaláshoz:
- porrá őrölt eritrit
Elkészítése:
A kétféle lisztet a sóval és a sütőporral elvegyítjük. Hozzáadjuk az édesítőt, a tojássárgáját, a vajat, a tejfölt, és robotgéppel sima tésztává dolgozzuk. 4 egyforma gombócot formázunk belőle. Enyhén lisztezett munkalapon, egyenként 2-3 mm vastag körlappá nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. A szélesebb végükre 1-1 teáskanálnyi szilvalekvárt teszünk, majd innen kezdve mindet kifli formára feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, lekenjük az elhabart tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt halványbarnára sütjük. Eritritporral meghintve tálaljuk.
Tipp: Jól záródó dobozban sokáig tárolható
recept és kép: http://www.desszertszoba.hu/