karakter

Sütés nélküli málnás joghurttorta

Sütés nélküli málnás joghurttorta

karakter

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 100 g (cukormentes) keksz
  • 40 g laktózmentes vaj
  • 1 kk. fahéj

A krémhez:

  • 500 g Magic Milk laktózmentes görög joghurt
  • 150 g porcukor / 40 g porrá őrölt eritrit-stevia édesítő
  • ½ lime leve és reszelt héja
  • 250 ml laktózmentes habtejszín (jól behűtve)
  • 12 lapzselatin
  • 300 g fagyasztott málna

Elkészítés:

A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a fahéjjal, majd az olvasztott vajjal, és egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.

Közben a málnát felfőzzük, átpasszírozzuk, majd kihűtjük.

Ezután a joghurtot összekeverjük a porcukorral, a lime héjával és levével. A habtejszínt felverjük, majd a joghurtos masszába forgatjuk.

Lemérjük a joghurtos krémet, és a málnapürét. Nekem 910 g lett a joghurtos krém, és 210 g lett a málnapürém. Ezt összeadtam (=1120 g), majd elosztottam 3-al, így megkaptam hogy 1 adag krémnek 373 g-osnak kell lennie.

Tehát a fehér réteg 373 g joghurtos krémből fog állni, a világosrózsaszín 293 g joghurtos krémből + 80 g málnapüréből, a sötétrózsaszín pedig 243 g joghurtos krémből és 130 g málnapüréből.

Ezt követően 4 db zselatinlapot beáztatunk 5-10 percre jéghideg vízbe (ne fedjék egymást a lapok!). A joghurtos krémből meglangyosítunk egy keverset, majd belerakjuk a jó alaposan kifacsart zselatinlapokat, és addig melegítjük míg fel nem oldódik. Vékony sugárban hozzákeverjük a maradék krémhez, majd a kekszes alapra öntjük. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára!

Ezután megint beáztatunk 4 zselatinlapot, a 80 g málnapürét meglangyosítjuk belerakjuk a kifacsart zselatinlapokat, majd hozzáöntjük a 293 g joghurtos krémhez. Jól elkeverjük, majd a fehér krémre öntjük. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára!

Az előző folyamatot még egyszer eljátsszuk a 130 g málnapürével, és a 243 g joghurtos krémmel, és hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára.

Ezt követően késsel kicsit körbevágjuk a tortaforma mentén, ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

recept és kép: Reisz Daniella