Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 100 g (cukormentes) keksz
- 40 g laktózmentes vaj
- 1 kk. fahéj
A krémhez:
- 500 g Magic Milk laktózmentes görög joghurt
- 150 g porcukor / 40 g porrá őrölt eritrit-stevia édesítő
- ½ lime leve és reszelt héja
- 250 ml laktózmentes habtejszín (jól behűtve)
- 12 lapzselatin
- 300 g fagyasztott málna
Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük a fahéjjal, majd az olvasztott vajjal, és egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
Közben a málnát felfőzzük, átpasszírozzuk, majd kihűtjük.
Ezután a joghurtot összekeverjük a porcukorral, a lime héjával és levével. A habtejszínt felverjük, majd a joghurtos masszába forgatjuk.
Lemérjük a joghurtos krémet, és a málnapürét. Nekem 910 g lett a joghurtos krém, és 210 g lett a málnapürém. Ezt összeadtam (=1120 g), majd elosztottam 3-al, így megkaptam hogy 1 adag krémnek 373 g-osnak kell lennie.
Tehát a fehér réteg 373 g joghurtos krémből fog állni, a világosrózsaszín 293 g joghurtos krémből + 80 g málnapüréből, a sötétrózsaszín pedig 243 g joghurtos krémből és 130 g málnapüréből.
Ezt követően 4 db zselatinlapot beáztatunk 5-10 percre jéghideg vízbe (ne fedjék egymást a lapok!). A joghurtos krémből meglangyosítunk egy keverset, majd belerakjuk a jó alaposan kifacsart zselatinlapokat, és addig melegítjük míg fel nem oldódik. Vékony sugárban hozzákeverjük a maradék krémhez, majd a kekszes alapra öntjük. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára!
Ezután megint beáztatunk 4 zselatinlapot, a 80 g málnapürét meglangyosítjuk belerakjuk a kifacsart zselatinlapokat, majd hozzáöntjük a 293 g joghurtos krémhez. Jól elkeverjük, majd a fehér krémre öntjük. Hűtőbe tesszük minimum 1 órára!
Az előző folyamatot még egyszer eljátsszuk a 130 g málnapürével, és a 243 g joghurtos krémmel, és hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára.
Ezt követően késsel kicsit körbevágjuk a tortaforma mentén, ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
recept és kép: Reisz Daniella