Hozzávalók:
Alap:
- 100 g darált keksz (nálam a saját mindenmentes darált kekszem)
- 20 g holland kakópor
- 50 g olvasztott Magic Milk laktózmentes vaj
Túrós réteg:
- 500 g Magic Milk laktózmentes túró
- 3-4 ek. eritrit-stevia édesítő / ízlés szerint
- 1/2 bio citrom reszelt héja és leve
- 200 ml habtejszín (jó hideg legyen!)
- 1 csomag expressz zselatinfix
Epres zselé:
- 150 g fagyasztott eper
- 1 ek. eritrit-stevia édesítő
- 1 és egy ¾ lap zselatin (3 g) =kb. 5 g porzselatinnak felel meg
Csokis réteg:
- 80 ml habtejszín
- 80 g (cukormentes) étcsoki
Először az epres zselét készítjük el. Áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat (ne fedjék egymást, mert különben összetapadnak!) Közben egy kis lábosban főzzük puhára az epret, majd adjuk hozzá az édesítőt és turmixoljuk simára. Ezután aduk hozzá a jól kinyomkodott zselatinlapokat, és keverjük jól el. Béleljünk ki folpackkal egy másik tortakarikát (nem baj ha kicsit kisebb) és öntsük bele egyenletes rétegben a zselét. Tegyük hűtőbe minimum 1 órára.
A kekszes alaphoz keverjük jól össze a kakaóport és a kekszet, majd öntsük hozzá a felolvasztott vajat. Gyúrjuk össze, és nyomkodjuk a masszát egy 18 cm átmérőjű tortaformába. Tegyük hűtőbe kb. 10 percre.
Majd készítsük el a túrós tölteléket. A túró felét egy botmixer segítségével turmixoljuk krémesre, és keverjük el benne az édesítőt, a citrom héját és levét. Keverjük bele a túró másik felét, majd a felvert habtejszínt is. (Jó hideg legyen, mielőtt felverjük!) Legvégül tegyük hozzá az expressz zselatinfixet és keverjük jól el benne.
Felezzük el a túrós krémet, és az egyik felét simítsuk el a kekszes alapon. Ezután óvatosan helyezzük rá a megdermedt epres zselét, majd simítsük rá a maradék túrós krémet. Tegyük hűtőbe minimum 3 órára (vagy 1 éjszakára).
A csokiganache-hoz forraljuk fel a tejszínt, majd öntsük az apróra vágott csokira. Hagyjuk állni pár percig, majd keverjük simára. A jól behűtött torta tetejére csorgatjuk. Egy kis időre még visszatesszük a hűtőbe majd jóízűen elfogyasztjuk!