Sertéskaraj gombamártással


Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés rövidkaraj
  • 3 közepes db csiperkegomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2.5 dl Magic Milk laktózmentes tejszín
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 tk mustár
  • Só ízlés szerint
  • 1 ek napraforgó olaj
  • Fehér bors ízlés szerint
  • Majoranna ízlés szerint (őrölt)

Elkészítése:

A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd sóval, fehérborssal és őrölt majorannával fűszerezzük.

A hagymát és a gombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra metéljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzátesszük a gombát. Kislángon, gyakran átkeverve 5 percig együtt fonnyasztjuk. Ha szükséges, pici vizet önthetünk alá. Ezután belekeverjük a petrezselyemzöldet, és sóval, fehérborssal ízesítjük. További 10 percig pároljuk, időnként átkeverjük. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd apránként felöntjük a tejszínnel, miközben folyamatosan kavarjuk, hogy csomómentes legyen. Végül hozzáadjuk a mustárt. A karajszeleteket forró olajban kisütjük, majd a gombamártásba tesszük őket.