Bakos Andrea, az Örömkonyha bloggerének receptje
http://oromkonyha.hu/
Hozzávalók:
- 1 l laktózmentes tej
- 1 db vaníliarúd
- 1 tasak vanília pudingpor
- 25 dkg gesztenye massza
- 1 ek (12 g) fahéj
- 1 dl rum (rum aroma)
- 1 ek (20 g) méz
Elkészítése:
1 l tejet egy nagyobb lábasban felteszünk melegedni, majd belekaparjuk a vanília rúd belsejét. Hozzáadjuk a tasak vanília pudingot, és simára keverjük. Hozzáadunk 1 dl rumot (ha gyerekek is fogyasztják a levest, használjunk inkább rum aromát.)Ezt követően belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, es egy botmixer segítségével simára keverjük.A végén fahéjjal és mézzel fűszerezzük. A legfinomabb, ha hűtőben lehűtjük, és hidegen fogyasztjuk. Tálaláskor nyomjunk rá tejszínhabot.
Tipp: íz világában nagyon passzol hozzá a meggy íze. Ha van egy kis időnk, főzés előtt a meggyet 1-2 órán keresztül áztassuk be a rumba, és ezt adjuk a gesztenyekrém levesünkhöz.