karakter

Pudingos meggyleves

Pudingos meggyleves

karakter

Pudingos meggyleves

Hozzávalók

  • 50 dkg magozott meggy
  • 1 liter víz
  • 2 evőkanál gyümölcsleves fűszerkeverék
  • 3,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1 csomag laktózmentes vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl laktózmentes Magic Milk tej UHT 2,8%
  • 1 dl laktózmentes Magic Milk tejszín

a tálaláshoz:

friss gyümölcs

Elkészítése:

A vizet felforraljuk az édesítőszerrel és a gyümölcsleves fűszerkeverékkel, amit teatojásba zárva helyezünk bele. Amikor a fűszeres lé felforrt, beleborítjuk a meggyet és újra felforraljuk. A teatojást eltávolítjuk. A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a leveshez és besűrítjük. Hidegen, friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.

kép és recept: Desszert szoba