Pudingos meggyleves
Hozzávalók
- 50 dkg magozott meggy
- 1 liter víz
- 2 evőkanál gyümölcsleves fűszerkeverék
- 3,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1 csomag laktózmentes vaníliás pudingpor
- 1,5 dl laktózmentes Magic Milk tej UHT 2,8%
- 1 dl laktózmentes Magic Milk tejszín
a tálaláshoz:
friss gyümölcs
Elkészítése:
A vizet felforraljuk az édesítőszerrel és a gyümölcsleves fűszerkeverékkel, amit teatojásba zárva helyezünk bele. Amikor a fűszeres lé felforrt, beleborítjuk a meggyet és újra felforraljuk. A teatojást eltávolítjuk. A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és a tejszínnel, majd hozzáadjuk a leveshez és besűrítjük. Hidegen, friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.