Brutálisan krémes és mennyei finom!
Hozzávalók az alaphoz, a krémsajtos réteghez és a pisztácia ganache-hoz.
Alap
- 180 g zabkeksz
- 40 g darált pisztácia
- 80 g Magic Milk laktózmentes vaj
Krémsajtos réteg
- 200 ml Magic Milk laktózmentes habtejszín
- 150 g Magic Milk laktózmentes tejföl
- 800 g natúr krémsajt (Philadelphia vagy Lidl/Aldi sajátmárkás)
- 120 g 100%-os pisztáciavaj
- 200 g kristálycukor
- 1 tk. vanília paszta
- 1 csipet só
- 4 db L-es méretű tojás
- 18 g étkezési keményítő
Pisztácia ganache
- 120 g fehércsoki
- 60 g Magic Milk laktózmentes habtejszín
- 45 g 100%-os pisztáciavaj
- 1 csipet só
Első és egyik legfontosabb lépés, hogy 2-3 órával sütés előtt vegyünk ki minden hűtésre szoruló hozzávalót a hűtőből, annak érdekében, hogy minden szoba-hőmérsékletű legyen!
Egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral (extra tipp: a forma oldalát kenjük ki egy kis vajjal így odatapad a sütőpapírcsík). A kekszet és a pisztáciát daráljuk le, majd keverjük össze a megolvasztott vajjal és nyomkodjuk a tortaforma aljába. 160 fokra előmelegített sütőben süssük elő 8 percig.
A keményítőt keverjük krémesre 100 ml tejszínnel. A krémsajtot rakjuk egy nagy keverőtálba és keverjük krémesre a cukorral. Ez nagyjából 2-3 percet vesz igénybe, miközben fontos ügyelni rá, hogy ne keverjük túl! Ha nincs állógépünk akkor inkább spatulával keverjük, kézi robotgépet maximum nagyon alacsony fokozaton használjunk, mert azzal túl sok levegőt keverünk a tésztába.
Adjuk hozzá pisztácia pasztát, keverjük homogénre, majd adjuk hozzá 2-3 részletben a felvert tojásokat, itt is figyelve rá, hogy ne verjük túl! Ezt követően jöhet a vanília paszta, a csipet só, a tejföl, a tejszínben elkevert keményítő, és a maradék tejszín is. Keverjük simára, majd öntsük a kekszes alap tetejére.
150-160 fokra előmelegített sütőben süssük, enyhén gőzös sütőtérben 60 percig, hogy enyhén rezgős maradjon. Ha nincs gőzsütőnk, akkor rakjunk a sütő aljába egy vízzel teli tepsit/lábost, amivel szuperül létre hozhatjuk az enyhén gőzös sütőteret, ami a sajttorta sütéséhez elengedhetetlen!
A megsült sajttortát hagyjuk még egy órán keresztül a sütőben nyitott ajtónál majd, ha teljesen kihűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára.
A pisztácia ganache-hoz az apróra vágott fehércsokit keverjük össze a pisztácia pasztával, a csipet sóval és a tejszínnel, majd mikróban melegítsük össze 20 mp-es intervallumokban. Közben keverjük jól át! Öntsük a sajttorta tetejére, majd tegyük vissza a hűtőbe további 1-2 órára, hogy teljesen megkössön a ganache.
Forró vízbe mártott éles késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!