Hozzávalók (8-10 nagy kekszhez):
180 g süteményliszt
180 g búza finomliszt
8 g étkezési keményítő
¾ tk. szódabikarbóna (=3,7 g)
½ tk. só
225 g Magic Milk laktózmentes vaj
200 g barna cukor
100 g cukor
2 db tojás
250 g étcsoki (apróra vágva)
180 g dió (apróra vágva)
Elkészítés:
Első lépésként a mogyorókrémből halmokat formázunk egy tálcára és fagyasztóba tesszük.
Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát és a sót.
Ezt követően a puha vajat a cukrokkal addig keverjük, míg kissé kifehéredik/felhabosodik. Ezt követően belekeverjük a lisztes keveréket, majd beleforgatjuk az apróra vágott csokit és a diót.
Ezután a tésztából korongokat formázunk, ’belecsomagoljuk’ a mogyorókrém halmokat és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük jókora távolságra egymástól.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük (nagyságtól és vastagságtól függ!).
Langyosan a legjobb, amíg még folyik benne a mogyorókrém, de kihűlve is isteni (picit megmikrózhatjuk). Fémdobozban tárolva hetekig eláll, de általában 1-2 nap alatt nyoma vész…
recept: Reisz Daniella