Hozzávalók 3 pohárhoz
- 3 dl laktózmentes Magic Milk tejszín
- 1 dl laktózmentes tej
- 3,5 zselatinlap
- 2 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 1,5 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
az eperöntethez:
- 15 dkg eper
- 1 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
Elkészítése:
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt, a tejet, a vaníliarúd kikapart magjait, a mézessütemény fűszert és az édesítőt kis lángon felmelegítjük. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, és egyneműre keverjük. Langyosra hűtjük, és szűrőn keresztül poharakba adagoljuk. A krémet néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
Másnap a formát néhány másodpercre forró vízzel teli edénybe állítjuk, majd desszertes tányérokra borítjuk.
Az epret botmixerrel pürésítjük, a hozzáadott édesítővel felforraljuk. Langyosra hűtjük, és tálaláskor a panna cotta tetejére öntjük.