Ezt a csodálatos receptet a Nők Lapjával közösen alkottuk meg számotokra! A málnát persze helyettesítheted bármilyen más gyümölccsel és a receptvideót megnézheted a Facebook és Instagram oldalunkon is! Fogadjátok szeretettel!
Kekszréteg
- 150 g keksz (laktózmentes)
- 60 g Magic Milk laktózmentes vaj
- 1 lime reszelt héja
Joghurtos krém
- 450 g Magic Milk natúr joghurt
- 150 ml Magic Milk tejszín
- 60 g porcukor
- 8 lapzselatin
- 200 g málna
- 1 lime leve
Zselés réteg
- 125 g málna
- 2 ek. cukor
- 2 lapzselatin
- 2 dl víz
- fél lime leve
- A kekszet összeaprítjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és egy lime reszelt héját. Összekeverjük, és eloszlatjuk egy 20 centiméteres, sütőpapírral kibélelt tortaformába. A hűtőbe rakjuk, míg a krémeket elkészítjük.
- A zselatinlapokat 10 percre annyi vízbe áztatjuk, hogy ellepje őket. A joghurtos krémhez egy edényben összekeverjük a joghurtot a tejszínnel és a cukorral. A málna felét aprítóval pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük. A pürét hozzáadjuk a joghurtos krémhez, hogy szép halvány, rózsaszín színt kapjon. Belefacsarjuk a fél lime levét, majd hozzáadjuk a zselatinlapokat, és addig melegítjük, míg a zselatin felolvad. A krémet 5 percig hagyjuk hűlni, és ráöntjük a kekszes alapra. A maradék málnát a krém tetejére szórjuk. A tortát visszahelyezzük a hűtőbe, minimum 2 órát pihentetjük.
- Elkészítjük a málnás-zselés réteget. A zselatinlapokat beáztatjuk 10 percre vízbe, a felaprított málnát pedig átszűrjük szitán. A málnapürét összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fél lime levét, a vizet és a zselatinlapokat. Addig melegítjük, míg a zselatin felolvad benne. Ismét hagyjuk egy kicsit hűlni, ha szoba-hőmérsékletű, rácsorgatjuk a megszilárdult joghurtos réteg tetejére. Hagyjuk ismét pihenni 2 órát a hűtőben, hogy megszilárduljon.
- A tortát málnával, lime- szeletekkel és különféle növényekkel díszíthetjük.
Kellemes időtöltést és jó étvágyat kívánunk hozzá!