Hozzávalók:
- 350 gr -os szikkadt fonott kalács,
- kb. 30 g Magic Milk laktózmentes teavaj,
- 3 csg. Haas gluténmentes vaníliás pudingpor,
- 1l Magic Milk 1,5% -os,vagy 2,8% -os laktózmentes tej,
- 3 M-es tojás,
- 1 csipet só,
- 60 g negyedannyi édesítő,
- 2 tk. vaníliás eritrit, vagy vanília aroma,
- 1 citrom reszelt héja (5g),
- 1/2 citrom leve (20g),
- 100 g darált mák
A pudingot a tejjel, a vaníliás eritrittel sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat pedig az édesítővel krémesre keverjük. A pudingot és a kikevert sárgákat összedolgozzuk. A mákot a citromhéjjal, citromlével egy külön tálba keverjük össze. A pudingos sárgáját a felvert fehérje habbal óvatosan fellazítjuk.
A kalácsot felszeleteljük és a kapott masszába forgatjuk. Hogy megszívja magát hagyjuk állni pár percet.
A forma alját kivajazzuk, a kalácsot 1/3 – át belehelyezzük. Erre kerül 1/3 rész citromos mák, majd újra kalács, citromos mák és ugyanígy az utolsó réteg kalács, citromos mák és végül a maradék pudingos massza.
Előmelegített 200°C-os sütőben 20 perc alatt összesütjük aranybarnára.
recept és kép: @reformfittfood