karakter

Madártej extrákkal

Madártej extrákkal

karakter

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 1,5 liter @magicmilk.hu laktózmentes tej
  • 45 g eritrit-stevia (1:4) édesítő VAGY 120 g cukor
  • 3 ek. eritrit-stevia (a fehérjehabba) VAGY 50 g cukor
  • 8 g étkezési keményítő/vaníliás pudingpor
  • 1 csipet só

Csokicsurgatás:

  • 50 g étcsoki
  • 30 ml habtejszín
  • 10 g vaj
  • 1 csipet só
  • pár csepp stevia

Továbbá:

  • egy kevés liofilizált (=fagyasztva szárított) málna

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájában elkeverjük a 45 g édesítőt, a fehérjét félretesszük.

A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vanília pasztát, majd folyamatos kevergetés mellett közepes lángon (5-ös/6-os fokozat) gyöngyözésig melegítjük. Ezt követően a sárgájás keveréket hőkiegyenlítéssel a gőzölgő, de még nem forró tejhez keverjük, tehát egy kevéske tejet a sárgákhoz keverünk, összekeverjük, majd így öntjük hozzá a tejhez.
Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, de ügyeljünk rá hogy ne forraljuk folyamatosan mert kicsapódhat a tojás!!!

 A habgaluskákhoz a tojások fehérjét (6 db szerintem bőven elég) egy csipet sóval 60%-ig verjük, majd hozzáadjuk a maradék 3 ek. édesítőt és kemény habbá verjük.

A galuskák elkészítésére 2 mód van:

  • A rapid verzióban készíthetjük mikróban egy enyhén nedves tálon, 700 W-on 1 percig mikrózva.
  • A hagyományos verzióban pedig gyöngyöző vízben/tejben főzzük ki a galuskákat fedő alatt 2 percig. (van aki fedő nélkül csinálja és félidőben megforgatja őket, szerintem a fedős verzió sokkal gyorsabb és egyszerűbb)

A csoki ganache-hoz az összes hozzávalót egy hőálló tálba mérjük, majd mikróban összemelegítjük, 10-15 másodpercenként átkeverve, nehogy leégjen!

A hideg madártejre csurgatunk egy kevés csokit, majd ízlés szerint szórunk rá liofilizált málnát, és jóízűen elfogyasztjuk.