Hozzávalók
Gombóchoz: | Hempergetéshez: | Tálaláshoz: |
250 g Magic Milk laktózmentes túró | Gluténmentes zsemlemorzsa | Magic Milk laktózmentes tejföl |
2 db tojás | 30 g laktózmentes vaj | Porcukor |
70 g rizsdara | ||
1 evőkanál útifű maghéj | ||
1 csipet só | ||
1 evőkanál porcukor (vagy édesítőszer) |
Elkészítése:
Kettéválasztjuk a tojásokat. A túrót áttörjük és elkeverjük a sóval, cukorral, útifű maghéjjal, rizsdarával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét habbá verjük, és szintén hozzákeverjük a masszához. 1-2 órára a hűtőbe tesszük és pihentetjük. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, közben vizes kézzel 8-10 gombócot formázunk. Készíthetünk kisebb, 12 db. gombócot is. A forrásba lévő vízbe egy evőkanál segítésével óvatosan beengedjük, a túrógombócokat Kb. 20 percig főzzük, majd egy szűrőben a gombócokat alaposan lecsepegtetjük. Eközben a vajon megpirítjuk a gluténmentes zsemlemorzsát, a gombócokat az arany barnára pirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Tejföllel és porcukorral díszítve tálaljuk.