Hozzávalók:
- 250 g Magic Milk laktózmentes túró
- 2 db tojás (vagy 2 tk útifűmaghéj 1/2 bögre vízzel keverve, ha nincs tojás)
- 60 g apró szemű zabpehely
- 1 ek. olívaolaj
- 0,5 csomag sütőpor
- Só
- Oregánó
- Bazsalikom
- Fokhagymapor
- 0,5 dl víz.
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, bot mixerrel egy kicsit turmixszoljuk, hogy lazább legyen az állaga, sütőpapírra öntjük és 0,5-1 cm vastagra “nyújtjuk”. Addig sütjük, amíg szépen megsült a massza min 15 -20 percig. Utána teszünk rá a paradicsomszószt (80 g sűrített paradicsom, só, bazsalikom, fokhagymapor) és a feltétet Magic Milk laktózmentes túróval. Majd még 10-15 percre visszarakjuk a sütőbe. Akkor jó a tészta, ha már szép aranybarna.