karakter

Hagyományos csirkepaprikás

Hagyományos csirkepaprikás

karakter

Hozzávalók:

  • 5-6 egész csirkecomb
  • 3 dl Magic Milk laktózmentes tejföl
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál zsír
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • Só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

A csirkepaprikás amilyen ízletes, olyan könnyen készíthető. A hagymát kockázzuk fel, a combokat válasszuk alsó és felső részükre külön. Egy mélyebb serpenyőben, ahova majd befér minden kényelmesen, forrósítsuk fel a zsírt, majd dinszteljük meg benne a hagymát. Ha már szép üveges, keverjük hozzá fél deci víz társaságában a pirospaprikát, így biztosan nem fog leégni, keverjünk rajta párat, majd tegyük rá a combokat. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a combokat, sózd, borsozd, majd főzzük őket puhára, nagyjából 40-45 perc alatt el is készülnek. A Magic Milk laktózmentes tejfölt tegyük egy tálba, keverjük simára a liszttel, szedjünk hozzá pár kanálnyit a szaftból, keverjük el, majd adjuk az egészet a már kész csirkepörkölthöz. Keverjük el benne, és már kész is vagyunk. Tálaláskor szórjuk meg egy kis friss petrezselyemmel, az mindennek jól áll!