Kis-Varga Judit, a Csak a Puffin blog szerzőjének receptje
http://csakapuffin.cafeblog.hu/
Hozzávalók:
- 1 l narancslé
- 10-12 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart magjai
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 dl laktózmentes tejszín
- 1 dl laktózmentes tej
- 1 tojássárgája
- 1 ek (12 g) liszt
A habcsókhoz kb. 15 db-hoz:
- 1 tojásfehérje
- 5 dkg porcukor
- 1 tk (4 g) kukoricaliszt
- 1 tk (5 ml) almaecet
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
Elkészítése:
Elkészítjük a habcsókokat: A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és fényes habbá verjük. Hozzáadjuk az almaecetet, az őrölt gyömbért és a kukoricalisztet és összeforgatjuk.
Nyomózsákkal 2-4 cm átmérőjű hegyes kupacokat nyomunk a sütőpapíros tepsire majd 150 fokon kb. 30 percig sütjük. A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.
A narancslevet felforraljuk a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a fahéjjal. A tejszínt, a tejet, a lisztet és a tojássárgáját összekeverjük, majd ha felforrt a cukros narancslé, lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tojásos-lisztes tejszínt és visszatoljuk a tűzre. Összefőzzük, majd jól lehűtjük tálalás előtt.
A levest a habcsókokkal tálaljuk.