karakter

Frankfurti leves

Frankfurti leves

karakter

Hozzávalók:

  • 1 ek sertészsír
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • 4 db burgonya
  • 1 közepes db kelkáposzta
  • 10 dkg frankfurti virsli (2 pár)
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • 175 g Magic Milk laktózmentes tejföl
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 2 l víz

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel. Belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük fél órán át. Ha a zöldségek megpuhultak (ízlés kérdése, hogy harsanósan vagy szétfőzve szeretjük), hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 5 percig főzzük. Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és még 2 percig főzzük.