Hozzávalók:
- 300 g eper
- Csipet só
- 1 kevés (kb. egy félujjnyi) friss gyömbér reszelve – kihagyható, de ettől lesz pikáns a leves
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1/2 mokkáskanál szegfűszeg
- 1 citrom karikázva
- 1 evőkanál 4-szeres erősségű édesítőszer
- 1,5 l víz
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl Magic Milk laktózmentes tejszín
Elkészítése:
Feltesszük a vizet, egy csipet sóval, az édesítővel, a citromkarikákkal és a fűszerekkel főni. Amikor felforrt beletesszük az epreket és puhára főzzük. Közben kikeverjük a pudingot a tejszínnel, hő kiegyenlítjük, és hozzákeverjük a leveshez a tejszínes pudingot. Átforraljuk, és bot mixerrel simára keverjük. Hűtőben hűlni hagyjuk.