karakter

Csokoládés-túrós kuglóf

Csokoládés-túrós kuglóf

karakter

Hozzávalók:

  • 17 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 5 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg puha laktózmentes Magic Milk vaj
  • 3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 3 tojás
  • 22 dkg laktózmentes Magic Milk túró
  • 1 bio citrom lereszelt héja és kifacsart leve
  • 0,5 dl laktózmentes Magic Milk tej
  • 5 dkg laktózmentes étcsokoládé csepp

a tetejére: porrá őrölt eritrit
a tálaláshoz: friss eper

Elkészítése:

A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval. A vajat az édesítőszerrel kihabosítjuk, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat és –levet, a tejet, az csokoládécseppet, majd spatulával beleforgatjuk a lisztes keveréket.

A tésztát olajjal vékonyan kikent szilikon kuglófformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük (Tűpróba!) 10 percig a formában pihentetjük, végül tálra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Friss eperrel és eritrit porral meghintve kínáljuk.

Kép és recept: http://www.desszertszoba.hu/