Hozzávalók:
- 17 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 5 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg puha laktózmentes Magic Milk vaj
- 3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
- 3 tojás
- 22 dkg laktózmentes Magic Milk túró
- 1 bio citrom lereszelt héja és kifacsart leve
- 0,5 dl laktózmentes Magic Milk tej
- 5 dkg laktózmentes étcsokoládé csepp
a tetejére: porrá őrölt eritrit
a tálaláshoz: friss eper
Elkészítése:
A kétféle lisztet elvegyítjük a sütőporral és a sóval. A vajat az édesítőszerrel kihabosítjuk, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat és –levet, a tejet, az csokoládécseppet, majd spatulával beleforgatjuk a lisztes keveréket.
A tésztát olajjal vékonyan kikent szilikon kuglófformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük (Tűpróba!) 10 percig a formában pihentetjük, végül tálra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Friss eperrel és eritrit porral meghintve kínáljuk.
Kép és recept: http://www.desszertszoba.hu/