Csokoládés kenyér


Hozzávalók:

  • 200 ml Magic Milk laktózmentes tejföl
  • 200 ml Magic Milk laktózmentes natúr joghurt
  • 150 g eritrit
  • 80 g étolaj
  • 200 g rétesliszt
  • 200 g darált dió
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 50 g étcsokoroládé
  • 1 tk. Magic Milk laktózmentes vaj

Elkészítése:

A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük és kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt kisütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. A csokoládét a laktózmentes vajjal felolvasztjuk és a kész tészta tetejére csorgatjuk vagy a csokoládé darabokat rakunk szétszórtan a tetejére ízlés szerint.

1 szelet tápanyagtartalma: 152 kcal, 3 gramm fehérje, 11 gramm szénhidrát, 11 gramm zsír

TIPP: Finomra őrölt olajos magvakkal helyettesíthetjük a liszt egy részét, ilyenkor a kapott tészta olajosabbá válik. A dió jól harmonizál a laktózmentes tejtermékekkel, amit karácsonyi fűszerkeverékkel, fahéjjal, szerecsendióval még ízletesebbé varázsolhatunk.