Egy könnyed, üdítő desszertre vágysz, ami 10 perc alatt kész van? Akkor ne görgess tovább, mentsd le a receptet, és készítsd el! Garantált sikere lesz! A fanyar citrom és az édes málna kombinációja fenomenális…
Ráadásul vegán változatban is elkészíthető, növényi joghurttal, növényi tejszínnel készítve, illetve expressz zselatin helyett 3 g konjaklisztet használva.
Hozzávalók (4-5 pohárhoz):
- 300 g Magic milk laktózmentes görög joghurt
- 200 ml habtejszín (jól behűtve)
- 20-30 g eritrit stevia édesítő porrá őrölve /80-100 g porcukor
- 1,5 bio citrom leve és reszelt héja
- 1 csomag expressz zselatinfix
Egy keverőtálban keverjük jól össze a joghurtot, a citrom levét és lereszelt héját, és az édesítőt. Ezt követően verjük fel az előzőleg jól behűtött habtejszínt. Egy kézi mixer segítségével keverjük bele a joghurtos keverékbe a zselatinfixet, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínt.
A poharak aljára rakjunk egy kis (házi) málnalekvárt, majd kanalazzuk bele a mousse-t. Hagyjuk állni a hűtőben 1-2 óráig, majd jóízűen fogyasszuk el.
Jó étvágyat hozzá!
recept és kép: Reisz Daniella