karakter

Barackos joghurttorta

Barackos joghurttorta

karakter

Hozzávalók

20 cm-es tortaformához

az alaphoz:

  • 15 dkg laktózmentes omlós keksz
  • 5 dkg vaj

a krémhez:

  • 60 dkg laktózmentes Magic Milk natúr joghurt
  • 2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1,5 dkg zselatinpor
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 2 őszibarack

a tetejére:

  • 4-5 őszibarack
  • 1 dkg zselatinpor
  • 1 teáskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 2 dl víz

Elkészítése:

A kekszet késes aprítóban megdaráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, és belenyomkodjuk a kekszmorzsát. Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.

A barackot meghámozzuk, húsát felkockázzuk. Egy kis lábasban 3-4 evőkanál joghurtot, az édesítőszert és a zselatint elvegyítjük, majd addig melegítjük, amíg az édesítő és a zselatin fel nem oldódik. Hozzáadjuk a többi joghurthoz, és simára dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk a joghurtos krémbe, majd a felét a kekszes alapra öntjük. Beleszórjuk a kockázott barackot és ráöntjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük néhány órára vagy 1 éjszakára pihenni.  

A barackot meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd körbe kirakjuk velük a torta tetejét. A zselatint az édesítővel és a vízzel felmelegítjük, majd néhányszor megkeverve langyosra hűtjük. Egyenletesen a tortára öntjük, és ismét néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.

Tálalás előtt hajszárító segítségével kicsit melegítsük meg a tortakarika oldalát, és óvatosan távolítsuk el 

recept és kép: Desszert szoba