Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 1 ek sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 60 g nádcukor
- 1 csipet só
- 3 dl Magic Milk laktózmentes tej
- 100 g áfonya
- 4 ek juharszirup
- 2 g napraforgó olaj
Elkészítése: A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a nádcukrot és a sót késes aprítóban összeturmixoljuk. Használhatunk kézi keverőt is, de így biztosan csomómentes lesz a végeredmény. Hozzáadjuk a Magic Milk laktózmentes tejet. Az egészet csomómentesre turmixszoljuk. Ha áfonyás palacsintát szeretnénk, akkor a már sima palacsintatésztába forgassuk bele spatulával az áfonyát. Érdemes friss gyümölccsel dolgozni, a fagyasztott áfonya ugyanis kékre színezi a tésztánkat. Egy palacsintasütőt vagy sima serpenyőt kikenünk olajjal, majd kisütjük rajta a palacsintákat. Nagyjából egy kis csészényi tésztát tegyünk egyszerre a serpenyőbe, az első oldalát 2-3 perc alatt süssük készre, fordítás után már elég csak egy perc a másik oldalnak. Juharsziruppal nyakon öntve, friss áfonyával vagy ízlés szerint tálalhatjuk.