karakter

Áfonyás sajttorta fagylalt

Áfonyás sajttorta fagylalt

karakter

Hozzávalók

az áfonyás szószhoz:

  • 15 dkg áfonya
  • 1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

a fagylalthoz:

  • 2,5 dl laktózmentes Magic Milk tejszín
  • 25 dkg laktózmentes mascarpone
  • 2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
  • 1/2 kávéskanál bourbon vanília őrlemény

a tetejére:

  • 4-5 db laktózmentes omlós keksz
  • áfonya

Elkészítése:

Az áfonyás szószhoz az áfonyát és az édesítőszert összekeverjük, és addig forraljuk, hogy egy kicsit besűrűsödjön. A keményítőt elkeverjük a vízzel, és a gyümölcshöz adjuk. Forralunk rajta egyet, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük az édesítőszerrel és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A keveréket fagylaltgépbe öntjük, és kb. 20 perc alatt kifagyasztjuk. A kész fagylalt felét kenyérsütő formába vagy tálba simítjuk, rákanalazzuk az áfonyás szósz 2/3-át, megszórjuk a kekszmorzsával, és villával kicsit márványosra keverjük. Ráhalmozzuk a maradék fagylaltot, és az áfonyaszószt, majd 1 órára fagyasztóba tesszük. Fagylaltoskanállal adagolva tálaljuk.  

recept és kép: http://www.desszertszoba.hu/