Hozzávalók:
- 200 ml Magic Milk laktózmentes tejföl
- 200 ml Magic Milk laktózmentes natúr joghurt
- 150 g eritrit
- 80 g étolaj
- 200 g rétesliszt
- 200 g darált dió
- 1 tk. szódabikarbóna
- 50 g étcsokoroládé
- 1 tk. Magic Milk laktózmentes vaj
Elkészítése:
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük és kivajazott, kilisztezett őzgerincformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt kisütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. A csokoládét a laktózmentes vajjal felolvasztjuk és a kész tészta tetejére csorgatjuk vagy a csokoládé darabokat rakunk szétszórtan a tetejére ízlés szerint.
1 szelet tápanyagtartalma: 152 kcal, 3 gramm fehérje, 11 gramm szénhidrát, 11 gramm zsír
TIPP: Finomra őrölt olajos magvakkal helyettesíthetjük a liszt egy részét, ilyenkor a kapott tészta olajosabbá válik. A dió jól harmonizál a laktózmentes tejtermékekkel, amit karácsonyi fűszerkeverékkel, fahéjjal, szerecsendióval még ízletesebbé varázsolhatunk.