Hozzávalók:
- 80 dkg sertés rövidkaraj
- 3 közepes db csiperkegomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2.5 dl Magic Milk laktózmentes tejszín
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 tk mustár
- Só ízlés szerint
- 1 ek napraforgó olaj
- Fehér bors ízlés szerint
- Majoranna ízlés szerint (őrölt)
Elkészítése:
A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, majd sóval, fehérborssal és őrölt majorannával fűszerezzük.
A hagymát és a gombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra metéljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzátesszük a gombát. Kislángon, gyakran átkeverve 5 percig együtt fonnyasztjuk. Ha szükséges, pici vizet önthetünk alá. Ezután belekeverjük a petrezselyemzöldet, és sóval, fehérborssal ízesítjük. További 10 percig pároljuk, időnként átkeverjük. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd apránként felöntjük a tejszínnel, miközben folyamatosan kavarjuk, hogy csomómentes legyen. Végül hozzáadjuk a mustárt. A karajszeleteket forró olajban kisütjük, majd a gombamártásba tesszük őket.