Hozzávalók:
A tésztához: | A töltelékhez: |
25 dkg liszt | 50 dkg sütőtök |
15 dkg Magic Milk laktózmentes vaj | 250 ml Magic Milk laktózmentes tejszín |
10 dkg cukor | 250 ml Magic Milk laktózmentes tej |
1 db tojás | 150 g cukor |
1 csipet só | 2 darabtojás |
1 teáskanál fahéj |
Elkészítése:
A sütőtököt vágd fel, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és toljuk a forró sütőbe. A hagyományos módon süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Akkor jó, ha puha, és a teteje megkaramellizálódik. A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal, rakd hozzá a cukrot, a sót, a tojást, és gyúrd össze. Ha szükséges, adj hozzá kevés vizet is. Formázz belőle gombócot, és tedd legalább fél órára a hűtőbe. Pihentetés után nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen fél centi vastagra, és igazgasd közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába úgy, hogy legyen pereme, és süsd 180 fokon 10 percig. Kimérjük, és porrá zúzzuk a fűszereket. A tököt egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, a cukrot, a fűszereket, és bot mixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a tojásokat is. Amikor a tészta kisült kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, majd rátöltjük a tésztára a tökös keveréket, visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg meg nem szilárdul a töltelék. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.