Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek blog szerzőjének receptje
http://fuszereslelek.blog.hu/
Hozzávalók:
- 1 l tej Magic Milk tej
- 8 tojás
- 4+8 ek (48+96 g) cukor
- 12 ek (108 g) kukoricakeményítő
- 2 rúd vanília kikapart magjai
- 3 ek narancslekvár
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztottam. A fehérjét kemény habbá vertem 4 evőkanál cukorral. Egy nagy, víztől nedves tányérra 4 kanálnyit halmoztam belőle amilyen messze csak tudtam, majd adagonként 40 másodpercig mikróztam a legnagyobb teljesítményen a habokat.
A tojássárgát habosra kevertem a 8 ek cukorral, hozzákevertem a keményítőt a vaníliát, a narancslekvárt és a narancshéjat.
A tejet felforraltam, majd hozzáöntöttem folyamatos keverés mellett vékony sugárban a sárgájához, végül az egészet visszatettem a tűzre, a legalacsonyabb lángra, és állandó keverés mellett besűrítettem. Forralni nem szabad már! Teljesen behűtve tálalom, legjobb, ha 24 órát áll az erkélyen, akkor talán nem esszük meg idő előtt.