Amivel csak egy baj van, nem tudod abbahagyni!
Hozzávalók
Pisztáciás tészta
- 75 g Magic Milk laktózmentes vaj
- 165 g porcukor
- 1 db XL-es tojás
- 110 g búzafinomliszt
- 3 g sütőpor
- egy csipet só
- 30 g darált pisztácia
- 2-3 tk. koncentrált pisztáciapaszta (FunCakes)/ vagy helyette 2-3 ek. 100 %-os pisztáciavaj
- 1 tk. mandula aroma (elhagyható)
- 100 ml Magic Milk laktózmentes tejszín
Kakaós tészta
- 75 g Magic Milk laktózmentes vaj
- 165 g porcukor
- 1 db XL-es méretű tojás
- 110 g búzafinomliszt
- 3 g sütőpor
- 30 g holland kakaópor
- egy csipet só
- 110 g Magic Milk laktózmentes tejszín
Csoki ganache
- 100 g étcsoki
- 80 ml Magic Milk laktózmentes tejszín
- 25 g Magic Milk laktózmentes vaj
- egy csipet só
Elkészítés
Két tálban előkészítjük a száraz alapanyagokat: a pisztáciás tésztához összekeverjük a sütőport, sót és a darált pisztáciát. A kakaós tésztához szintén összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport és egy csipet sót.
A két tésztát külön-külön keverjük ki, mert így lesz egyenletes az állaguk. (ha az egész tésztát egyszerre kevernénk ki, és utólag adnánk hozzá a kakaót, akkor a tészta nem lenne egyenletes: az egyik rész vagy túl sűrű, vagy túl híg lenne, és a kakaó nem keveredne el rendesen.)
A pisztáciás tésztához a puha vajat és a porcukrot robotgéppel krémesre, világosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojást. Ezután beleforgatjuk a lisztes pisztáciás keveréket, hozzáadjuk a pisztáciapasztát, a mandula aromát, végül a tejszínt is.
A kakaós tésztánál ugyanezt a folyamatot követjük, de a kakaós lisztes keveréket használjuk.
A sütőpapírral bélelt kenyérformába váltakozva adagoljuk a két tésztát (a legegyszerűbb megoldás ha habzsákból nyomjuk ki), majd egy késsel márványos mintázatot készítünk benne.
Végül 160 fokra előmelegített sütőben 55-65 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy teljesen átsült-e. Minden sütő máshogy süt, illetve az sem mindegy, hogy szilikon, üveg vagy fém formát használunk!!!
A csoki ganache-hoz a hozzávalókat egy hőálló tálba mérjük, majd mikróban összemelegítjük, 10-15 másodpercenként átkeverve, nehogy leégjen! Végül bevonjuk vele a teljesen kihűlt süteményt. A tetejét még egy kis aprított pisztáciával díszítjük.