karakter

Pisztáciás márványsütemény

Pisztáciás márványsütemény

karakter

 Amivel csak egy baj van, nem tudod abbahagyni!

Hozzávalók

Pisztáciás tészta

  •  75 g Magic Milk laktózmentes vaj
  •  165 g porcukor
  •  1 db XL-es tojás
  •  110 g búzafinomliszt
  •  3 g sütőpor
  •  egy csipet só
  •  30 g darált pisztácia
  •  2-3 tk. koncentrált pisztáciapaszta (FunCakes)/ vagy helyette 2-3 ek. 100 %-os pisztáciavaj
  •  1 tk. mandula aroma (elhagyható)
  •  100 ml Magic Milk laktózmentes tejszín

Kakaós tészta

  • 75 g Magic Milk laktózmentes vaj
  • 165 g porcukor
  • 1 db XL-es méretű tojás
  • 110 g búzafinomliszt
  • 3 g sütőpor
  • 30 g holland kakaópor
  • egy csipet só
  • 110 g Magic Milk laktózmentes tejszín

Csoki ganache

  •  100 g étcsoki
  •  80 ml Magic Milk laktózmentes tejszín
  •  25 g Magic Milk laktózmentes vaj
  •  egy csipet só

Elkészítés

Két tálban előkészítjük a száraz alapanyagokat: a pisztáciás tésztához összekeverjük a sütőport, sót és a darált pisztáciát. A kakaós tésztához szintén összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport és egy csipet sót.

A két tésztát külön-külön keverjük ki, mert így lesz egyenletes az állaguk. (ha az egész tésztát egyszerre kevernénk ki, és utólag adnánk hozzá a kakaót, akkor a tészta nem lenne egyenletes: az egyik rész vagy túl sűrű, vagy túl híg lenne, és a kakaó nem keveredne el rendesen.)

A pisztáciás tésztához a puha vajat és a porcukrot robotgéppel krémesre, világosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojást. Ezután beleforgatjuk a lisztes pisztáciás keveréket, hozzáadjuk a pisztáciapasztát, a mandula aromát, végül a tejszínt is.

A kakaós tésztánál ugyanezt a folyamatot követjük, de a kakaós lisztes keveréket használjuk.

A sütőpapírral bélelt kenyérformába váltakozva adagoljuk a két tésztát (a legegyszerűbb megoldás ha habzsákból nyomjuk ki), majd egy késsel márványos mintázatot készítünk benne.

Végül 160 fokra előmelegített sütőben 55-65 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy teljesen átsült-e. Minden sütő máshogy süt, illetve az sem mindegy, hogy szilikon, üveg vagy fém formát használunk!!!

 A csoki ganache-hoz a hozzávalókat egy hőálló tálba mérjük, majd mikróban összemelegítjük, 10-15 másodpercenként átkeverve, nehogy leégjen! Végül bevonjuk vele a teljesen kihűlt süteményt. A tetejét még egy kis aprított pisztáciával díszítjük.