Ha neked is szíved csücske a madártej, akkor ez a laktózmentes recept neked szól. Ne feledd, ha nincs kedved elkészíteni a házi verziót, akkor a Magic Milk laktózmentes madártejet előkaphatod a hűtőből. De ha van kedved is és időd is, akkor láss hozzá az elkészítéséhez! 🙂
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 1,5 liter Magic Milk laktózmentes tej
- 45 g eritrit-stevia (1:4) édesítő VAGY 120 g cukor
- 3 ek. eritrit-stevia (a fehérjehabba) VAGY 50 g cukor
- 8 g étkezési keményítő/vaníliás pudingpor
- 1 csipet só
Csokicsurgatás
- 50 g étcsoki
- 30 ml Magic Milk laktózmentes habtejszín
- 10 g Magic Milk laktózmentes vaj
- 1 csipet só
- pár csepp stevia
Elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájában elkeverjük a 45 g édesítőt, a fehérjét félretesszük.
- A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vanília pasztát, majd folyamatos kevergetés mellett közepes lángon gyöngyözésig melegítjük. Ezt követően egy kevéske meleg tejet a tojássárgájához keverünk, összekeverjük, majd így öntjük hozzá a tejhez.
- Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne forraljuk folyamatosan, mert kicsapódhat a tojás!
- A habgaluskákhoz a tojások fehérjét egy csipet sóval 60%-ig verjük, majd hozzáadjuk a maradék 3 ek. édesítőt és kemény habbá verjük.
- A galuskát hagyományosan úgy készítjük, hogy gyöngyöző vízben/tejben 2 percig főzzük a galuskákat, fedővel fedve.
- A csoki ganache-hoz az összes hozzávalót egy hőálló tálba mérjük, majd mikróban összemelegítjük, 10-15 másodpercenként átkeverve, nehogy leégjen.
A hideg madártejre csurgatunk egy kevés csokit, majd ízlés szerint szórunk rá liofilizált málnát és jóízűen elfogyasztjuk. Jó étvágyat! 🙂