karakter

Házi madártej laktózmentesen

Házi madártej laktózmentesen

karakter

Ha neked is szíved csücske a madártej, akkor ez a laktózmentes recept neked szól. Ne feledd, ha nincs kedved elkészíteni a házi verziót, akkor a Magic Milk laktózmentes madártejet előkaphatod a hűtőből. De ha van kedved is és időd is, akkor láss hozzá az elkészítéséhez! 🙂

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 1,5 liter Magic Milk laktózmentes tej
  • 45 g eritrit-stevia (1:4) édesítő VAGY 120 g cukor
  • 3 ek. eritrit-stevia (a fehérjehabba) VAGY 50 g cukor
  • 8 g étkezési keményítő/vaníliás pudingpor
  • 1 csipet só

Csokicsurgatás

  • 50 g étcsoki
  • 30 ml Magic Milk laktózmentes habtejszín
  • 10 g Magic Milk laktózmentes vaj
  • 1 csipet só
  • pár csepp stevia

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájában elkeverjük a 45 g édesítőt, a fehérjét félretesszük.
  2. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vanília pasztát, majd folyamatos kevergetés mellett közepes lángon gyöngyözésig melegítjük. Ezt követően egy kevéske meleg tejet a tojássárgájához keverünk, összekeverjük, majd így öntjük hozzá a tejhez.
  3. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne forraljuk folyamatosan, mert kicsapódhat a tojás!
  4. A habgaluskákhoz a tojások fehérjét egy csipet sóval 60%-ig verjük, majd hozzáadjuk a maradék 3 ek. édesítőt és kemény habbá verjük.
  5. A galuskát hagyományosan úgy készítjük, hogy gyöngyöző vízben/tejben 2 percig főzzük a galuskákat, fedővel fedve.
  6. A csoki ganache-hoz az összes hozzávalót egy hőálló tálba mérjük, majd mikróban összemelegítjük, 10-15 másodpercenként átkeverve, nehogy leégjen.

A hideg madártejre csurgatunk egy kevés csokit, majd ízlés szerint szórunk rá liofilizált málnát és jóízűen elfogyasztjuk. Jó étvágyat! 🙂