karakter

Málnás túró rudi fagyi

Málnás túró rudi fagyi

karakter

Hozzávalók a fagyihoz és a csoki ganache-hoz:

Túró rudi fagyi

  • 300 g Magic Milk laktózmentes túró
  • 200 g laktózmentes mascarpone
  • 300 ml Magic Milk laktózmentes habtejszín
  • 50 g eritrit-stevia édesítő por / 120g porcukor
  • ½ bio citrom reszelt héja és leve
  • 150-200 g málnalekvár

Csoki ganache

  • 80 g étcsoki
  • 50 ml Magic Milk habtejszín
  • 20 g Magic Milk vaj

 A túrót, a mascarponét, az édesítőt, a citrom levét és reszelt héját egy robotgép segítségével összedolgozzuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habtejszínt. (A tejszínt előtte rakjuk hűtőbe minimum 1 éjszakára, majd felverés előtt tegyük a fagyasztóba 5-10 percre. Ügyeljünk arra, hogy a tejszínes doboz falán letapadni hajlamos sűrű tejszínréteget is nyomkodjuk ki, így garantáltan sikerülni fog szépen felverni a tejszínt.)

Az így készült alapot rakjuk fagyasztóba 2-3 órára, közben félóránként keverjük át.

A csoki ganache-hoz 80 g apróra vágott étcsokit, 50 ml habtejszínt és 20 g vajat tegyünk egy hőálló tálba, és mikróban melegítsük össze, 15 másodpercenként átkeverve.

Ezt követően egy tálban/dobozban rétegezzük a túrós alapot, a málnalekvárt és a csoki ganache-t. (Lehet mindent 2 rétegben is!!) Rakjuk ismét fagyasztóba 1-2 órára, majd fogyaszthatjuk is. 🥰