Hozzávalók a fagyihoz és a csoki ganache-hoz:
Túró rudi fagyi
- 300 g Magic Milk laktózmentes túró
- 200 g laktózmentes mascarpone
- 300 ml Magic Milk laktózmentes habtejszín
- 50 g eritrit-stevia édesítő por / 120g porcukor
- ½ bio citrom reszelt héja és leve
- 150-200 g málnalekvár
Csoki ganache
- 80 g étcsoki
- 50 ml Magic Milk habtejszín
- 20 g Magic Milk vaj
A túrót, a mascarponét, az édesítőt, a citrom levét és reszelt héját egy robotgép segítségével összedolgozzuk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habtejszínt. (A tejszínt előtte rakjuk hűtőbe minimum 1 éjszakára, majd felverés előtt tegyük a fagyasztóba 5-10 percre. Ügyeljünk arra, hogy a tejszínes doboz falán letapadni hajlamos sűrű tejszínréteget is nyomkodjuk ki, így garantáltan sikerülni fog szépen felverni a tejszínt.)
Az így készült alapot rakjuk fagyasztóba 2-3 órára, közben félóránként keverjük át.
A csoki ganache-hoz 80 g apróra vágott étcsokit, 50 ml habtejszínt és 20 g vajat tegyünk egy hőálló tálba, és mikróban melegítsük össze, 15 másodpercenként átkeverve.
Ezt követően egy tálban/dobozban rétegezzük a túrós alapot, a málnalekvárt és a csoki ganache-t. (Lehet mindent 2 rétegben is!!) Rakjuk ismét fagyasztóba 1-2 órára, majd fogyaszthatjuk is. 🥰