Készítettél már valaha málnás pisztáciás zserbót? Ha nem, akkor most itt a remek alkalom, hogy kipróbáld ezt a nem mindennapi édességet! 💚💖
Hozzávalók a tésztához (30×20-as tepsi)
- 300 g liszt
- 25 g őrölt pisztácia
- 30 g porcukor
- 6 g vaníliás cukor
- 160 g Magic Milk laktózmentes vaj
- 80 ml Magic Milk laktózmentes tej
- 1 db L-es tojás sárgája
- 1ek. pisztácia paszta* (Funcakes/Silikomart pisztácia paszta, cukrász boltokban szerezhető be, de el is hagyható)
- 12 g friss élesztő
Töltelék
- 3×220 g málnalekvár
- 280 g őrölt pisztácia
- 100 g kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- ¼ kk. fahéj
- ¼ bio citrom héja
Bevonás
- 120 g ruby csokoládé
- liofilizált málna
1️⃣ Keverjük össze a száraz alapanyagokat egy nagy tálban, majd morzsoljuk bele egy nagylyukú sajtreszelőn a lereszelt vajat (mintha kezet mosnánk olyan mozdulatokkal morzsoljuk a margarint, úgy a legegyszerűbb).
2️⃣ Keverjük össze a tejet, a tojássárgáját, a pisztácia pasztát, morzsoljuk bele az élesztőt (nem kell felfuttatni!) majd öntsük hozzá a lisztes-vajas keverékhez.
3️⃣ Gyúrjuk össze, osszuk 4 egyenlő részre, és pihentessük hűtőben minimum 1 órán (maximum 24 órán) keresztül.
A töltelékhez mérjük ki a pisztáciát, őröljük le, majd keverjük el a cukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával és a fahéjjal. Osszuk 3 egyenlő részre.
4️⃣ Ha letelt a pihentetési idő nyújtsuk ki a tésztát, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg az első adag lekvárral és szórjuk meg az első adag cukrozott, ízesített pisztáciával. Ismételjük meg ezt a folyamatot még kétszer.
5️⃣ Az utolsó kinyújtott tésztalappal zárjuk le a süteményt, szurkáljuk meg egy fogpiszkáló segítségével (ne csak a legfelső lapot, hanem a teljes süteményt, hogy a gőz távozni tudjon!), majd pihentessük szobahőmérsékleten 40 percen keresztül.
🔥 165-170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük.
Jó étvágyat! ❤️