Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g kenyérliszt
- 250 g búza finomliszt
- 5 g só
- 7 g szárított élesztő
- 100 g porcukor
- 2 db tojás
- 190-200 ml Magic Milk laktózmentes tej
- 80 g Magic Milk laktózmentes vaj
Vaníliakrém:
- 300 ml Magic Milk laktózmentes tej
- 200 ml Magic Milk laktózmentes tejszín
- 4 db tojás sárgája
- 100 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 40 g étkezési keményítő/vaníliás pudingpor
- 20 g Magic Milk laktózmentes vaj
Első lépésben egy nagy tálban összekeverjük a liszteket, a sót, az élesztőt és a porcukrot. A laktózmentes #MagicMilk vajat egy nagy lyukú reszelőn át belereszeljük, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékben, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat és a laktózmentes tejet. Először csak 180 ml tejjel kezdjünk, és apránként adjuk hozzá a többit, ha szükséges.
Dagasszuk a tésztát kb.15 percig. Akkor jó ha hártyásra ki tudjuk húzni anélkül, hogy elszakadna. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a vanília krémet.
Ehhez a tej felét csomómentesre keverjük a tojások sárgájával és a keményítővel. A maradék tejet és a tejszínt összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval, és folyamatos keverés mellett közepes hőfokon felforraljuk. Ezt követően hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a sárgájás keveréket. Legvégül hozzáadjuk a vajat, simára keverjük, a tetejére fóliát helyezünk és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Kihűlés után simára turmixoljuk.
Ha megkelt a tészta, akkor kb. 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk (én most egy mini 4 cm átmérőjű formát használtam) és meleg helyen kb. 1 órán keresztül kelesztjük. Ezt követően forró olajban kisütjük, fahéjas cukorban meghempergetjük. Fakanállal lyukat vájunk beléjük, és egy habzsák segítségével megtöltjük a krémmel (én még egy kis málnalekvárt is fecskendeztem beléjük, mennyei ez a kombináció!). 😍
Enjoy!
Recept és kép: Reisz Daniella