Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g kenyérliszt
 - 250 g búza finomliszt
 - 5 g só
 - 7 g szárított élesztő
 - 100 g porcukor
 - 2 db tojás
 - 190-200 ml Magic Milk laktózmentes tej
 - 80 g Magic Milk laktózmentes vaj
 
Vaníliakrém:
- 300 ml Magic Milk laktózmentes tej
 - 200 ml Magic Milk laktózmentes tejszín
 - 4 db tojás sárgája
 - 100 g cukor
 - 1 cs vaníliás cukor
 - 40 g étkezési keményítő/vaníliás pudingpor
 - 20 g Magic Milk laktózmentes vaj
 
Első lépésben egy nagy tálban összekeverjük a liszteket, a sót, az élesztőt és a porcukrot. A laktózmentes #MagicMilk vajat egy nagy lyukú reszelőn át belereszeljük, majd elmorzsoljuk a lisztes keverékben, majd hozzákeverjük a felvert tojásokat és a laktózmentes tejet. Először csak 180 ml tejjel kezdjünk, és apránként adjuk hozzá a többit, ha szükséges.
Dagasszuk a tésztát kb.15 percig. Akkor jó ha hártyásra ki tudjuk húzni anélkül, hogy elszakadna. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a vanília krémet.
Ehhez a tej felét csomómentesre keverjük a tojások sárgájával és a keményítővel. A maradék tejet és a tejszínt összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval, és folyamatos keverés mellett közepes hőfokon felforraljuk. Ezt követően hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a sárgájás keveréket. Legvégül hozzáadjuk a vajat, simára keverjük, a tetejére fóliát helyezünk és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Kihűlés után simára turmixoljuk.
Ha megkelt a tészta, akkor kb. 1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk (én most egy mini 4 cm átmérőjű formát használtam) és meleg helyen kb. 1 órán keresztül kelesztjük. Ezt követően forró olajban kisütjük, fahéjas cukorban meghempergetjük. Fakanállal lyukat vájunk beléjük, és egy habzsák segítségével megtöltjük a krémmel (én még egy kis málnalekvárt is fecskendeztem beléjük, mennyei ez a kombináció!). 😍
Enjoy!
Recept és kép: Reisz Daniella